Kinnig an hentenn divyezhek ! / Présentation de la filière bilingue !

Présentation de la filière bilingue !

Kinnig an hentenn divyezhek !

Demat d’an holl / Bonjour à tous !

C’hweveidi divyezhek kentañ skolaj Kerallan Plouzane omp-ni !! Pemp paotr ha div blac’h a zo er c’hlas. An Aotroù Nedeleg eo hor c’helenner war ar brezhoneg. Teir eur Brezhoneg dre sizhun on eus hag er sal B03 e vez graet skol.

Nous sommes la classe de 6èmeB Bilingue du collège de Kerallan !! Il y’a deux filles et 5 garçons. Notre professeur de Breton s’appelle Mr Le Nedellec et nous avons cours 3h par semaine dans la salle BO3.

Setu piv omp ni / Voilà qui nou sommes :

« Joséphine on. Plijout a ra din ober jim hag urziataer. Plijet on gan ar Brezhoneg,Mathematikoù,galleg,istor-geo ha skiantoù. Plijout a ra din ober sport. »

« Titouan on. Plijout a ra din choari basket .Plijet on gant ar Saozneg hag Brezhoneg. Plijout a ra din cheñch kentel aliesik . »

« Ewen on .Plijout a ra din c’hoari football ha PS4 koulz hag ober VTT. C’hoari gant ma mignoned hag ivez da vMINECRAFT a blij din ober. Plijet on gant : ar Brezhoneg, Sport, Galleg, Spagnoleg, Teknologiezh, Saozneg hag ar Matematikoù. Plijout a ra din ober arzoù-kaer, debriñ er self ha deskiñ Brezhoneg pa vezan er skolaj. »

« Eliott on,plijout a ra din basket,plijet on gant ar sport hag ar saozneg,plijout a ra din ober brezhoneg. »

« Elouan on. Plijout a ra din ar Rugby ha c’hoari a ran gant Ewan e Kleub Plouzane. Plijet on gant ar PS4 ivez. An danvezioù er skolaj a blij din a zo ar matematikoù,ar galleg hag ar sport. Plijout a ra din c’hoari gant ma mignoned. »

"Mathilde on. Pijout a ra din galleg matematikou sport brezhoneg. Plijet on gant ar sport ar urzhiataerezh c’hoari er maez. Plijout a ra din c’hoari gant ma c’hamaraded ha debriñ er preti gante.

Ur bern raktresoù a zo ganeomp er mare-mañ evel divyezhekaat ar skolaj kar krouet e vo ur panelerezh divyezhek. Emaomp o soñj mont da weladennién ar re gozh en EPHAD koulz ha degemer an Aotroù Jean-Luc Bleunven, dilennet er bodadenn-veur. Trugarekaat a reomp kevredigezh ar gerent hag an dilennad evit bezaén bet o sikour ac’hanomp da gaout levrioù nevez e brezhoneg penn da benn ! Nous avons plein de projets pour cette année puisque nous travaillons sur une signalétique bilingue Français-Breton pour le collège. Nous allons rendre visite aux personnes agées de l’EPHAD de Kerallan et Mr Jean-Luc Bleunven, député de la circonscription viendra nous rendre visite pour parler de son rôle et en breton mar-plij ! Nous remercions également l’association des parents de Div Yezh Plouzané ainsi que l’aide du député qui nous a permis d’obtenir un fond Breton et des livres tout neufs !}}}

Plijadur a zo bepred ! Y’a du goût toujours !

Kenavo d’ar c’hentañ gweled !

Joséphine, Mathilde, Titouan, Elouan, Ewen, Eliott, Ewen hag Aotroù Nedeleg.

6vet klas divyezhek kentañ skolaj Kerallan Plouzané ! - La première classe de 6e bilingue du collège !